0 0
0

Brother е най-подходящият технологичен партньор на работещите у дома – предлагайки едни от най-малките и компактни офис продукти на пазара, снабдени с функции за пестене на време.

От практичните мултифункционални устройства, комбиниращи принтеркопирскенер и факс , до стилните преносими етикетни принтери, ние имаме всичко необходимо, за да накараме работата от вкъщи да работи за Вас!

Аргументите да работите от вкъщи са убедителни:

  • без ежедневни задръствания;
  • гъвкаво работно време;
  • тиха, уютна атмосфера;
  • без колеги, които да Ви разсейват.

Фактите показват, че все повече хора работят от вкъщи. Скорошно проучване разкри, че във Великобритания има 2.2 милиона работещи у дома, като половината от тях работят за себе си. Независимо дали попадате в тази категория, тази статия ще Ви даде практически съвети за това как да създадете домашен офис.

След като сте взели решението да работите дистанционно, следва да заделите известно пространство в дома си ...
... и да решите с какво да го оборудвате. Създаването на домашен офис може да изглежда трудна задача, особено ако не разполагате с IT специалист, който да Ви насочи.

От друга страна, с няколко изгодни покупки, може да спретнете компактен и ефективен офис с малко средства и много потенциал.

Изборът на подходящи периферни устройства може би не звучи толкова „забавно” колкото покупката на нов компютър , но всъщност е важна стъпка, спестяваща време и пари в бъдеще. Когато се колебаете какво да купите, помислете кое устройство ще е най-необходимо в работата Ви. Повечето офиси, например, се нуждаят от принтер . Дори и тези, които го използват само за отпечатване на писма. Факсът е много полезен, както за изпращане на писма, така и за документи с подпис. Скенерът ще ви спести офис пространство, превръщайки купчините хартия в електронни документи.

Принтерите се разделят на две категории – мастилено-струйни и лазерни . Лазерните имат относително превъзходство при печата, но мастилено-струйните са убедително по-добри при претворяването на цветни снимки. Консумативите за лазерните принтери са по-скъпи и обемни, но в същото време и по-икономични и бързи. Лазерният принтер е най-доброто решение, ако задачата Ви е да отпечатате голям брой цветни изображения за малък период от време. В случай, че изборът Ви за домашния офис е мастилено-струен принтер, Brother може да Ви предложи широка гама продукти, комбиниращи няколко функции в едно компактно устройство.

Мултифункционалните устройства са много подходящи за домашния офис поради редица причини:

  • Спестяват място – съвременните мултифункционални устройства комбинират принтер , копир , скенер и факс в една единствена машина. Нашият съвет е да обърнете внимание на малките, но важни детайли като: окабеляване (дали е поставено така, че да позволява плътно монтиране до стена) или допълнителни части (тава за хартия), които могат да удвоят размера на устройството.
  • Спестяват пари – както сами се досещате, едно мултифункционално устройство е доста по-евтино от 4 отделни машини, 4 различни типа консумативи, и 4 различни гаранционни полици.
  • Намаляват кабелите – с помощта на мултифункционалните устройства избягвате кълбетата кабели под бюрата и използвате само един кабел, един контакт и един порт на Вашия компютър. А много от моделите на Brother са и безжични!
  • Лесна инсталация – за да работите с устройството, се нуждаете само от 1 CD със софтуер.
  • Спестява ел. енергия – едно комбинирано устройство харчи много по-малко енергия, в сравнение с 4 отделни.
  • Лесно изпращане на документи – повечето модели са снабдени с функцията “scan to email”, която им позволява директно да изпращат по електронната поща сканираните документи, без да е необходимо ръчното им прикачване.