0 0
0

Дилекс ООД  разполага с обучени специалисти и предлага на своите клиенти специализирани решения в областта на защитата на е-мейл трафика.

Протокола по който се обменя е-мейл трафика – SMTP-протокол е богат на възможности за потребителя и в същото време дава богати възможности за разпространение на нежелан код – СПАМ, вируси, троянски коне. Почти всички заплахи по Интернет се разпространяват И по SMTP (макар и не само по него). Затова имате нужда от специализирано решение за защита на е-мейл трафика. В случая  Дилекс ООД предлага решение на водещ производител на е-меил секюрити устройства - IronРort.

При избор на решение чрез IronPort ще получите следните ползи:

  • Предвид началото на дългосрочно и ползотворно сътрудничество, предлагаме Ви специални ценови условия за хардуерно устройство и една година абонамент за анти-спам, анти-вирус и virus-outbreak filters.
  • С превантивната си защита, това решение не позволява на над 85% от спама изобщо да достига и влиза в мрежата Ви, като по този начин освобождава за съществена дейност ценно място в трафика по интернет връзката ви.
  • Превантивната защита с Virus Outbreak Filters Ви защитава от момента на вирусната експлозия до момента в който анти-вирусния Ви доставчик излезе с дефиниция – това е уникална добавка към всяка анти-вирусна защита. На практика голяма част от инцидентите в мрежите стават ИМЕННО във времето между експлозията и излизането на дефиницията, когато мрежата е НЕЗАЩИТЕНА.
  • С точността на улавяне 99%+ и ниво на грешката 1:1,000,000 това решение Ви дава чист мейл и забравяте за спам и атаки по мейла, като в същото време печелите превантивна защита и спестяване на интернет трафик, който иначе е зает от генератори на вреден и неползотворен трафик.

Компоненти на анти-спам защитата чрез устройство на IronPort:

Анти-спам защита: Оценката на писмата става на две нива – Превантивно и Реактивно ниво.

На превантивно ниво се спират приблизително 80% от входящия SMPT трафик. При получаване на заявка за SMTP конекция, IronPort устройството се допитва до Sender Base репутационната база от данни за репутационното число на IP адреса заявяващ конекцията. Ако това число е отрицателно (зададени са параметри на репутационните числа в мениджмънт интерфейса на устройството) IronPort не разрешава осъществяване на връзка. По този начин се спира голяма част от постъпващия SPAM и се освобождава около 30% от пропускателната способност на Интернет връзката Ви.

След превантивното ниво, пропуснатите писма се разглеждат на реактивно ниво. След по-прецизно разглеждане на съдържанието им, от устройството излизат само чистите (истински писма). Останалите се съхраняват в SPAM Карантината, ако са преценени за СПАМ или Вирус карантината ако съдържат вирус. Достъп до карантините може да има само системния администратор или да бъдат направени индивидуални за всеки потребител.
 

Анти-вирус защита:
IronPort Virus Outbreak Filter - IronPort Virus Outbreak Filters е комбинация от SenderBase и Динамични Карантинни функционалности. 

  • Когато virus outbreak е засечен, устройството изпраща всички подозрителни писма в карантините.
  • Със събиране на допълна информация от SenderBase критериите на VOF се конкретизират и писмата са преглеждани и пропускани след прецизно и точно оценяване.
  • По този начин, заразените с вирус писма са задържани във Вирус карантината докато някоя анти-вирусна програма не публикува дефиниция.
  • След пбликуване на дефиниция, писмата се изчистват от съдържание на вирус и се доставят чисти в кутията на получателя.

Следващото ниво на анти-вирус защита е чрез инструментите на Sophos или McAfee вградени в устройството.  Това за добре познати анти-вирусни инструменти, с който IronPort партнира. Уникалното в този метод на анти-вирусна защита е това, че клиента може да избира между McAfee или Sophos или дори да използва и двата едновременно за максимална защита. Данните показват, че клиентите предпочели и двете анти-вирусни решение забелязват увеличаване на защитата с 10 до 15%.  

Data Loss Prevention
Технологията Data Loss Prevention на IronPort предоставя едно, напълно вградено решение, което комбинира традиционната функционалност за защита на електронната поща (като спам и филтриране на вируси) с функции за поток на работа като създаване на политики, сканиране на съдържанието, креиптиране на съобщенията, карантиниране и архивиране.

Вградено сканиране:
Подробните речници дават възможност на клиентите да адресират PCI, HIPAA, GLB, SOX и други регулаторно завършени изисквания. Целостта в речника на IronPort дава възможност на администраторите с пре-пакетирани набори от ключови думи и стрингове, които олесняват защитата от недопустимо съдържание и нарушения.

Умното идентифициране дава на администраторите прост начин на конфигуриране и сканиране за чувствителни особености и стрингове, които нарушават политиките. С просто посочване и натискане, администраторите могат да конфигурират филтри сканиращи за:

  • Номера на кредитни карти
  • Лични данни
  • и много други.
     

Филтриране на съдържанието и сканиране на прикрепени файлове.
Прави лесно създаването на политики, които са уникални за вашата организация. Механизма на сканиране на IronPort може да обработи над 300 различни прикрепени файла и да рендерира съдържанието за процес на филтриране, за да осигури изпълнението на DLP политиките.

За решенията на IronPort предлагаме тестова инсталация при Вас, без инвестиции и усилия от Ваша страна – наши специалисти Ви консултират и извършват инсталацията, както и последваща системна и техническа помощ.